Image

Onderzoek toont aan: hogere cijfers dankzij WRTS

Sinds vorig schooljaar hebben we een nieuw product gelanceerd: WRTS Study. Uit onderzoek blijkt nu dat leerlingen die leren met WRTS Study significant hogere cijfers halen: +0.8 voor wiskunde en +1.7 voor biologie.

Hoe werkt WRTS Study?

Met WRTS Study kun je naast woordjes oefenen ook oefenvragen en -toetsen maken, samenvattingen lezen, uitlegvideo’s van docenten bekijken en chatten met bijlesdocenten. WRTS Study is geschikt voor alle schoolvakken.

WRTS Study was vorig schooljaar beschikbaar voor 1, 2 havo en/of vwo en is vanaf aankomend schooljaar beschikbaar voor de complete onderbouw (1, 2, 3 havo en/of vwo + 1, 2 vmbo).

Het testeffect

WRTS Study is gebouwd op het testeffect. Het testeffect is een manier van leren waar kennis op meerdere momenten getoetst wordt. Het idee is dat mensen kennis beter ophalen uit hun langetermijngeheugen door herhaaldelijk het geheugen te testen.

Artikels over het testeffect:
The pretesting effect: Do unsuccessful retrieval attempts enhance learning?Richland, L. E., Kornell, N., & Kao, L. S. (2009).

Does pre-testing promote better retention than post-testing?
Latimier, A., Riegert, A., Peyre, H., Ly, S. T., Casati, R., & Ramus, F. (2019).

The critical importance of retrieval for learning.
Karpicke, J. D. & Roediger (III), H. L. (2008).

Hogere cijfers voor de tweede oefentoets

We hebben meerdere oefentoetsen per onderwerp. Na de eerste oefentoets geeft WRTS leerlingen aanbevelingen voor bepaalde onderwerpen waar je nog mee kunt oefenen. Voor het onderzoek keken we naar de eerste en de tweede oefentoets die iemand heeft gemaakt. We vergeleken leerlingen die wel geoefend hadden, tussen de twee oefentoetsen door, met de leerlingen die niet geoefend hadden. We zagen significant hogere cijfers. Leerlingen haalden +0.8 voor wiskunde en +1.7 voor biologie.

+0.8 voor wiskunde

We analyseerden de resultaten van 183 leerlingen, verdeeld over één groep die wel oefende en één groep die niet oefende.

Leerlingen die tussen de oefentoetsen door op WRTS oefenden haalden hogere cijfers (+0.8) voor hun wiskunde.

+1.7 voor biologie

We analyseerden de resultaten van 122 gebruikers, verdeeld over één groep die wel oefende en één groep die niet oefende.

Leerlingen die tussen de oefentoetsen door op WRTS oefenden haalden hogere cijfers (+1.7) voor hun biologie.

Meedoen aan verder onderzoek?

Om het effect van WRTS Study verder aan te tonen zijn we bezig met een uitgebreider wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. We zijn nog op zoek naar docenten/scholen die willen meewerken aan ons onderzoek. In ruil daarvoor krijg je gratis toegang tot WRTS Study voor je hele klas.

Bekijken of WRTS wat voor jou is?

Er zijn verschillende WRTS-pakketten die jouw kind kunnen helpen om met vertrouwen toetsen te maken.