Image

Woordenlijsten

Met WRTS vindt je makkelijk de juiste woordenlijst die bij je boekt hoort. Zo kun je direct beginnen met overhoren en verspil je geen tijd. Ook kan je ervoor kiezen om zelf een woordenlijst aan te maken. Je kunt deze vervolgens delen met anderen. Hoe WRTS precies werkt, leggen we je graag uit.

Hoe vind ik de juiste woordenlijsten?

Je kunt op WRTS de juiste woordenlijst vinden door jouw boek toe te voegen aan jouw account. Dit doe je door op de knop “boek toevoegen te klikken. Klik vervolgens op het boek om de bijbehorende woordenlijst te vinden. Doordat we samenwerken met veel bekende uitgevers hebben we veel gecontroleerde woordenlijsten beschikbaar. Staat jouw lijst hier toch niet tussen? Maak dan zelf een woordenlijst aan.

Hoe maak je woordenlijsten aan?

Een woordenlijst aanmaken op WRTS is heel simpel. Je klikt op de knop ‘Nieuw’, rechts naast het kopje ‘Mijn lijsten’.

Bij het invoeren van een lijst zie je een paar kolommen. Meestal zijn het er twee. In de eerste kolom zet je de Nederlandse woordjes neer. In de tweede kolom zet je de woordjes uit de andere taal. Voer een titel voor de lijst in (bijvoorbeeld: Engels, chapter 1). Daarna selecteer je een uitspreektaal. Staat jouw uitspreektaal er niet tussen? Dan hoef je niets te selecteren.

Bij het invoeren van een lijst kun je ook werken met synoniemen. Gebruik daarvoor het / teken. Je kunt ook opmerkingen invoeren. Dat doe je tussen haakjes. Zo dus: (Dit is mijn opmerking).

Woordenlijsten delen

Heb je zelf een lijst gemaakt? En wil je deze delen? Dat is mooi! Dan kunnen andere leerlingen jouw lijsten ook gebruiken! Je kunt een woordenlijst op meerdere manieren delen. 

Delen met iedereen
Als je de lijst wil delen met alle gebruikers van WRTS dan kan je na het invoeren van jouw lijst kiezen voor de optie:  “Deze lijst hoort bij een boek en is compleet”. Volg vervolgens de stappen om de lijst toe te voegen aan een boek.

Delen met jouw groep
Wil je lijsten alleen delen met jouw vrienden of klasgenoten? Dan kan je de lijst toevoegen aan een groep. Maak een nieuwe groep aan en volg de stappen. Voor meer info zie deze pagina.