Image

Plezier én betere cijfers voor jouw klas

WRTS is een gratis oefenplatform voor scholieren (PO en VO). Met een docentaccount kun je huiswerk klaarzetten en de voortgang van je leerlingen volgen.

Image 1

Volg de voortgang van leerlingen

In je docentaccount houd je overzicht en volg je de resultaten van je leerlingen.

Image 1

Aansluiting op lesmethode

Vind snel de juiste en volledige woordenlijsten aan de hand van je lesmethode.

Image 1

Met plezier leren

Het ene kind leert beter met plaatjes, de ander juist door het woord te horen. Bij WRTS kies je zelf één van de vele overhooropties. Zo leert ieder kind op zijn of haar eigen favoriete manier.

Met wie WRTS samenwerkt

docenten gebruiken WRTS

middelbare scholen werken met WRTS

leerlingen leren met WRTS

Volg de voortgang van je leerlingen

Met welke woorden hebben je leerlingen moeite? En welke leerling kan nog wat extra hulp gebruiken? Binnen een groep zet je eenvoudig woorden- en begrippenlijsten klaar en houd je overzichtelijk de activiteit per lijst en per leerling bij.

Meer weten of de voortgang van je leerlingen volgen? Bekijk hieronder een uitlegvideo.

Aansluiting op lesmethode

We werken samen met uitgeverijen en hebben daardoor woordenlijsten van de meestgebruikte lesmethodes in Nederland en België klaarstaan. Zo kunnen leerlingen meteen met volledige en foutloze lijsten aan de slag.

Naast lijsten van bekende lesmethodes voor vreemde talen (zoals Stepping Stones, Grandes Lignes en TrabiTour), bieden we sinds kort ook lijsten aan van methodes voor aardrijkskunde, economie en geschiedenis (zoals Geschiedeniswerkplaats of De Geo). Ook kun je zelf woorden- of begrippenlijsten maken.

Maak je eigen groepen aan

Creëer je eigen groepen en voeg je leerlingen er eenvoudig aan toe. Binnen deze groep kun je woordenlijsten klaarzetten als huiswerk en de resultaten van je leerlingen bekijken.

Stap voor stap zien hoe je een groep aanmaakt? Bekijk hieronder een uitlegvideo.

Leerlingen kunnen zelfstandig werken

WRTS is al 15 jaar het meestgebruikte overhoorplatform voor het leren van woordjes en begrippen, zowel voor thuis als op school. Leerlingen kunnen met een e-mailadres gratis een account aanmaken en direct aan de slag met oefenen. Hierbij kiezen ze zelf hun favoriete overhoormethode, en kunnen zo op hun eigen manier en in hun eigen tempo de woorden en begrippen overhoren.

Webinar: aan de slag op WRTS

In dit webinar ontdek je hoe je WRTS als docent kunt gebruiken.

Lisa (van WRTS) geeft een korte demo over WRTS en docent Suzanne (Tools for Pedagogy) deelt tips en tricks over hoe je WRTS in de klas kunt inzetten.

Alle voordelen op een rij

Docentaccount
Beschikbaar voor alle leerniveaus
Beschikbaar voor alle leerniveaus
Gratis, óók voor leerlingen
Gratis, óók voor leerlingen
Binnen 1 minuut een docentaccount
Binnen 1 minuut een docentaccount
Thuis én op school te gebruiken
Thuis én op school te gebruiken
Aansluiting op lesmethode
Aansluiting op lesmethode
Volg de voortgang van je leerlingen
Volg de voortgang van je leerlingen
Groepen aanmaken voor je klassen
Groepen aanmaken voor je klassen
Huiswerk klaarzetten
Huiswerk klaarzetten
Ontdek lastige woorden en begrippen
Ontdek lastige woorden en begrippen
Zelfstandig werken voor je leerlingen
Zelfstandig werken voor je leerlingen
Nederlandse klantenservice
Nederlandse klantenservice

Andere docenten op WRTS

Menno Lagerwey werkt al meer dan 10 jaar als leraar wiskunde. Suzanne Lustenhouwer is docent Engels in Amsterdam. Ze maakten allebei al langer gebruik van WRTS. Sinds 2019 maken Suzanne en Menno ook uitlegvideo’s voor WRTS.

Maak je gratis docentaccount aan

Meestgestelde vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen door docenten. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je iets anders met ons delen? Dat horen we graag! Laat het weten via [email protected]l en je hoort z.s.m. van ons.

Docenten hebben bij WRTS de mogelijkheid om een gratis docentenaccount aan te vragen. Dit houdt in dat je onbeperkt lijsten en mappen aan kunt maken en gebruik kunt maken van alle functionaliteiten die WRTS te bieden heeft. We hebben hieronder de stappen omschreven om een volledig nieuw docentenaccount aan te maken en hoe je een bestaand account kunt omzetten naar een docentenaccount.

Een nieuw docentenaccount aanmaken
Zo maak je een nieuw docentenaccount aan:

Stap 1. Ga naar leren.wrts.nl en klik op ‘Registreren’. Let op dat je bij het aanmelden je mail van school invult. Wij keuren op basis van deze informatie je aanvraag goed (en af als de aanmelding niet wordt gedaan met een schoolmail).
Stap 2. Klik op de registratiepagina op de knop ‘Ik ben een docent’. Vul je gegevens in en klik op ‘Gratis account aanmaken’ om je account aan te maken.
Stap 3. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan. Je krijgt de keuze om een boek toe te voegen of een groep aan te maken. Ook kan je een lijst aanmaken of boeken en lijsten zoeken via de zoekfunctie in de paarse balk bovenaan.

Bestaand account omzetten
Het is mogelijk om jouw bestaande account om te zetten naar een docentenaccount. Hierdoor worden al jouw aangemaakte lijsten, opgeslagen boeken en groepen van je huidige account overgeheveld naar het docentenaccount.

Het account omzetten doe je als volgt:

Stap 1. Log via leren.wrts.nl op je huidige account.
Stap 2. Ga dan naar https://leren.wrts.nl/teachers/new en vul hier de benodigde informatie in en klik op ‘Aanvraag verzenden’. Belangrijk: zorg ervoor dat je de aanvraag doet met het e-mailadres van je school.

Wij doen ons best om je aanvraag voor een docentenaccount binnen twee werkdagen goed te keuren.

Is je aanvraag ten onrechte afgekeurd of heb je andere vragen? Mail dan naar [email protected]

Om snel te kunnen beginnen met WRTS, worden hieronder de basisstappen uitgelegd.

Als docent heb je onbeperkt de mogelijkheid om lijsten en mappen aan te maken. Je kunt ook een groep aanmaken waar je leerlingen aan kunt toevoegen. In deze groep kun je lijsten klaarzetten voor je leerlingen.

Boek toevoegen
Je kunt je lesboeken toevoegen aan je account om de lijsten te oefenen. Dat doe je als volgt:

Stap 1. Bovenaan in de paarse balk vind je de zoekfunctie. Open deze.
Stap 2. In de balk kun je dan je zoekopdracht intypen. Bijvoorbeeld de titel ‘Stepping Stones’.
Stap 3. Je kunt het boek aan je account toevoegen door op de knop ‘+ Mijn boeken’ te klikken. Het boek wordt gelijk opgeslagen in je account. Aan de kleur van de knop kun je zien of je boek is opgeslagen. Deze wordt dan blauw met de tekst ‘Mijn boeken’.
Stap 4. Je kunt de boeken vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ (in de paarse balk) en dan onder de categorie ‘Mijn boeken’.

Lijst aanmaken
Om een overhoring te kunnen doen, heb je een woordenlijst nodig. Deze kun je aanmaken in de volgende stappen:

Stap 1. Klik op de groene knop ‘Lijst maken’.
Stap 2. Je kunt ervoor kiezen om zelf de woorden in te voeren, een lijst te importeren (uit Excel, van woordjesleren.nl of van quizlet.com) of een hotspot toe te voegen.
Als je de woorden zelf gaat invoeren, volg dan de volgende stappen:
– Geef je lijst een titel. Bijvoorbeeld ‘Engels hoofdstuk 1a’.
– Selecteer een taal voor beide kolommen. Bijvoorbeeld ‘Nederlands’ en ‘Engels’.
– In de linkerkolom voer je vervolgens een woord in (bijvoorbeeld ‘hond’) en in de rechterkolom voer je de vertaling van dat woord in (in dit geval dus ‘dog’). Maak de lijst compleet met de woorden die je wilt leren.
Stap 3. Klik, na het invoeren van de woorden, onderaan de lijst op de knop ‘Woordenlijst opslaan’.
Stap 4. Jouw lijst is nu terug te vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ onder ‘Mijn lijsten’.

Een groep aanmaken
In een groep kun je lijsten klaarzetten, opdrachten aanmaken en de oefenresultaten van jouw leerlingen inzien.
Let op: groepen in de app en op de website zijn niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.

Een groep maak je als volgt aan:

Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Klik vervolgens op de knop ‘Maak een nieuwe groep’.
Stap 2. Vul een naam van je groep in, kies het vak, het niveau en het leerjaar van je leerlingen. Je kunt eventueel nog een plaatje (avatar) instellen voor je groep.
Stap 3. Klik op de knop ‘Aanmaken’ om je groep aan te maken.

Hieronder leggen we je ook uit hoe je lijsten en leden kunt toevoegen, opdrachten klaar kunt zetten en de voortgang van je leerlingen kunt volgen binnen een groep.

Leerlingen toevoegen aan de groep
Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Leerlingen toevoegen kan op de volgende manieren:

Manier 1. Deel de link van jouw groep met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.

Lijst toevoegen aan de groep
In het tabblad ‘Overzicht’ kun je lijsten toevoegen aan de groep. Dit doe je in de volgende stappen:

Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Selecteer hier de groep waar je lijsten aan toe wilt voegen.
Stap 2. Klik op ‘Lijst toevoegen’. Je kunt lijsten vanuit jouw toegevoegde boeken of jouw lijsten toevoegen. Selecteer de lijsten die je wilt toevoegen aan de groep en klik op ‘Voeg toe aan groep’.
Stap 3. De lijst is toegevoegd aan de groep!

Oefenresultaten van leerlingen inzien
Als de leerlingen de lijsten overhoren, kun je de resultaten van de leerlingen inzien. Deze vind je onder het tabblad ‘Statistieken’. Je krijgt een overzicht van alle leerlingen en je kunt ook de resultaten bekijken per leerling.

Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Hieronder een uitleg hoe je dat kunt doen. Let op: groepen in de app en op de website liggen niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.

Toevoegen van leerlingen kan op de volgende manieren:
Manier 1. Link van jouw groep delen met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.