Image

3 tips om sneller woordjes te leren

WRTS is een gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties. We hebben 3 tips om nog sneller woordjes te leren voor jou op een rijtje gezet.

#1 Het geheugenpaleis

Het geheugenpaleis is een eeuwenoude methode die gebruikt wordt om woorden te onthouden. Het idee is dat je door middel van visualisatie eenvoudiger woorden of begrippen kunt leren. Denk bijvoorbeeld eens aan je eigen huis en een vaste route die je vaak loopt door het huis. Van je bed naar de keuken en vervolgens naar de bank. Schrijf de woorden en vertalingen (of begrippen en de betekenissen) die je moet leren op kaartjes en hang ze op in de route. Loop dan nog eens de route en probeer elke keer voordat je kijkt naar het kaartje te bedenken welk woord het is. Heb je de route een paar keer gelopen? Probeer dan eens of je de route ook in gedachten kunt lopen. Dan kun je dit ook gebruiken voor op je volgende toets.




#2 Ezelsbruggetjes gebruiken

Wat ook vaak helpt, is het bedenken van een ezelsbruggetje. Denk maar aan het Spaanse woord ‘sumo’. Wedden dat je bij het lezen van dat woord hebt gedacht aan zo’n zware sumoworstelaar? In het Spaans heeft het niks met sumoworstelen te maken. Daar betekent het ‘sap’. Grote kans dat je nu denkt aan een sumoworstelaar die sap drinkt. Je vergeet dat woord nu nooit weer. Je vindt woorden makkelijker terug in je brein als je het woord koppelt aan iets wat je al kent.

#3 De verschillende overhooropties van WRTS

WRTS is een overhoorplatform voor middelbare scholieren om woordjes en begrippen te leren. Doordat je met WRTS op verschillende manieren kunt leren, kun je blijven variëren en verveelt het leren van woordjes niet. Sterker: het voelt niet als leren, maar als het spelen van een spelletje. Bij WRTS kun je op verschillende manieren overhoren. Je kunt bijvoorbeeld een puzzel maken, of je alleen concentreren op de spelling. Als je nog wat moeite hebt met de woorden, kun je ook meerkeuzevragen krijgen. En voor wie zichzelf echt wilt trainen, kan in gedachten antwoorden, alleen een eerste letter te zien krijgen of meteen voor de toets gaan.

Bonus: alle bekende schoolboeken van jouw vakken staan al op WRTS. Dat scheelt je enorm veel werk met overtypen en je leert precies wat je moet leren.

WRTS register

WRTS is het gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties.