Image

Spelling oefenen

Woordjes leren betekent ook spelling oefenen. Waarom is een goede spelling van woorden in een vreemde taal zo belangrijk? En hoe kun je hiermee aan de slag op WRTS? Tijd om ons onder te dompelen in de wereld van de spelling.

Spelling oefenen met WRTS

In WRTS kun je op verschillende manieren oefenen met het leren van woordjes. We hebben verschillende manieren ontwikkeld om jezelf te overhoren.

Als je wilt overhoren op spelling, verschijnt het woord kort in beeld. De bedoeling is dat je goed kijkt naar hoe het woord is geschreven. Onthoud het woord goed, want zometeen verdwijnt het woord uit beeld. Je typt daarna het woord nog een keer in. Weet jij nog hoe het woord gespeld was? Door dit vaak te doen, oefen je met de spelling van het woord.

Je leert het best als je vaak herhaalt. Daarom is ‘spelling’ een goede manier om woordjes te leren. Gebruik deze functie vaak, en je leert hoe je een woord moet spellen. Het is niet erg als je het de eerste paar keer fout doet.

Waarom is spelling zo belangrijk?

Als je elkaar begrijpt, dan is een fout in de zin of in het woord toch niet zo belangrijk? Je zou het bijna denken, maar toch is dat niet waar. Het kan zijn dat een woord met een iets andere spelling in een andere taal iets heel anders betekent. Daarnaast verwacht de school van je dat je woorden foutloos leert. Zie het als regels over gedrag of over kleding: je spreekt oudere mensen aan met ‘u’, omdat dat wel zo netjes is. Terwijl ‘je’ hetzelfde betekent, maar het is een minder nette manier om mensen die ouder zijn aan te spreken. Daarom is spelling ook belangrijk: het zijn afgesproken regels. Spelling is dus heel belangrijk. Daarom is het een goed idee om er regelmatig mee te oefenen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet wat een woord betekent, maar het woord goed kunnen schrijven is minstens zo belangrijk!

Handig websites om spelling te oefenen