Image

Slim leren

Als je een andere taal wilt leren, moet je veel oefenen. Je kunt op verschillende manieren slim woordjes te leren. WRTS heeft verschillende manieren om woorden (in een vreemde taal) te onthouden. Je kunt WRTS ook gebruiken om bijvoorbeeld begrippen uit je biologieboek te leren. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Hier een paar tips om slim te leren!

Zo kun je slim woordjes leren

Woordjes leren is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige leerlingen vinden het saai, of hebben moeite met het onthouden van woorden. Of misschien heb je zelfs dyslexie. Dan is het leren van woordjes nog moeilijker. Maak je niet druk: er zijn heel veel manieren om woordjes op je eigen manier te leren. WRTS heeft verschillende manieren om jezelf te overhoren. Je kunt met makkelijke vragen beginnen en het dan steeds iets moeilijker maken. Als je woordjes vaak oefent, sla je deze beter op in je geheugen.

Ezelbruggetjes gebruiken

Wat ook vaak helpt, is het bedenken van een ezelsbruggetje. Denk maar aan het Spaanse woord ‘sumo’. Wedden dat je bij het lezen van dat woord hebt gedacht aan zo’n zware sumoworstelaar? In het Spaans heeft het niks met sumoworstelen te maken. Daar betekent het ‘sap’. Grote kans dat je nu denkt aan een sumoworstelaar die sap drinkt. Je vergeet dat woord nu nooit weer. Je vindt woorden makkelijker terug in je brein als je het woord koppelt aan iets wat je al kent. Je kunt met WRTS een ezelsbruggetje toevoegen door deze tussen haakjes te zetten. Dus bijvoorbeeld: “sap (sumoworstelaar die sap drinkt) = sumo”. Ook kan je met WRTS afbeeldingen toevoegen aan woorden.

Slim woordjes leren met WRTS

Doordat je met WRTS op verschillende manieren kunt leren, kun je blijven variëren en verveelt het leren van woordjes niet. Sterker: het voelt niet als leren, maar als het spelen van een spelletje.

Bij WRTS kun je op verschillende manieren overhoren. Je kunt bijvoorbeeld een puzzel maken, of je alleen concentreren op de spelling. Als je nog wat moeite hebt met de woorden, kun je ook meerkeuzevragen krijgen. En voor wie zichzelf echt wilt trainen, kan in gedachten antwoorden, alleen een eerste letter te zien krijgen of meteen voor de toets gaan.