Overhoren = scoren. In 3 stappen goed overhoren

Aniek Hanneman

Hoe leert jouw kind het liefst? Markeren, lezen of flashcards zijn voorbeelden van goede leermethodes, maar jezelf overhoren blijft een van de meest effectieve methodes. Door overhoren gaat je kind beter scoren. Maar hoe kan je kind zichzelf voor elk vak overhoren? Lees mee hoe jouw kind in 3 stappen goed kan overhoren.

Stap 1: Leer de lesstof

Met overhoren traint je kind wat hij/zij al weet, maar er moet dan wel eerst geleerd worden. Hoe je kind leert, is volledig afhankelijk van zijn/haar favoriete leermethode. Zo kunnen ze leren door samenvattingen, mindmaps of flashcards te maken. Andere goede leermethodes zijn ezelsbruggetjes of de blaadjes methode.

Stap 2: Blijf herhalen

Ze zeggen ook wel ‘oefening baart kunst’ en dat is niet voor niets. Als je kind elke dag tien minuten besteedt aan het leren van de lesstof, kan hij/zij het steeds makkelijker onthouden. Het beginnen met leren is vaak het lastigst, daarvoor moet hij/zij vaak een drempel over. Door dit in blokjes van tien minuten te doen zal de tegenzin een stuk minder zijn.

Stap 3: Test de kennis door te overhoren

Nu je kind de stof heeft geleerd is het tijd om te overhoren. Een mooie manier om te kijken hoe goed de lesstof daadwerkelijk is blijven hangen en of er misschien nog specifieke aandachtspunten zijn. Het kan saai worden om maar op één manier te overhoren, daarom is het handig om verschillende overhoormethodes af te wisselen. Zo kan je kind op WRTS met onder meer hints, in gedachten en dictee oefenen.

Nu weet je welke stappen je kind kan doorlopen om op de juiste manier te overhoren. Laat die toetsen maar komen!

WRTS register

WRTS is het gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties.