Ons schoolrapport: wij halen ook hoge cijfers!

Aniek Hanneman

Leerlingen kunnen sneller hogere cijfers halen op WRTS, maar zij zijn niet de enige die goede cijfers halen. Wij vroegen meer dan 100 leerlingen wat zij van onze uitlegvideo’s vinden en wij kregen een rapport terug die wij vol trots aan onze ouders zouden laten zien. Benieuwd welke scores leerlingen onze uitlegvideo’s gaven? Hieronder ontdek je ons schoolrapport.

Menno legt uit

Wat is de stelling van Pythagoras? En hoe en wanneer gebruik je kijklijnen? Soms onthoud je de lesstof beter als iemand het je vertelt, in plaats van dat je het uit een boek leest. Onze docent Menno (bekend van Math with Menno) heeft uitlegvideo’s gemaakt die aansluiten op jouw wiskundeboeken. Hij neemt je stap voor stap mee door de belangrijkste onderwerpen van het hoofdstuk. Dat deze uitlegvideo’s van Menno aanslaan, is te zien aan het totaalcijfer dat leerlingen de video’s gaven.

Uitlegvideo’s over Engels

Samen met onze docenten hebben we ook uitlegvideo’s gemaakt die jou helpen de lesstof en oefeningen van Engels beter te begrijpen. In een paar minuten wordt jou de samenvatting van een hoofdstuk uit Stepping Stones vertelt, of krijg je duidelijke uitleg over de present simple. Het cijfer dat leerlingen de Engelse video’s gaven, vertelt ons dat leerlingen veel baat hebben bij deze theorie in video-vorm.

Stap voor stap door de Franse lesstof

Hoe vervoeg je ook al weer het werkwoord avoir? Op deze en andere vragen over de Franse taal geven onze docenten uitleg in de video’s. In de uitlegvideo’s vertellen de Frans docenten jou alles wat je moet weten voor je Frans toets. Van grammatica en spelling naar le passé composé met être, ze leggen het allemaal aan je uit. Het cijfer dat de leerlingen onze video’s gaven spreekt boekdelen!

Biologie met Joost

De uitlegvideo’s over biologie worden gemaakt in samenwerking met biologie docent Joost Meijer (van het YouTube kanaal Biologie met Joost). Hij legt onder andere haarfijn uit wat eencellige organismen zijn, maar geeft je ook tips om voor je volgende biologie toets een voldoende binnen te slepen. Dat Joost duidelijk uitlegt en leerlingen goed op weg helpt, blijkt uit het totaalcijfer dat leerlingen de video’s gaven.

Uitleg van Nederlands docenten

Wij hebben ook video’s waarin onze Nederlands docenten uitleg geven per hoofdstuk en per onderwerp, maar óók bij de diagnostische toetsen hebben wij uitlegvideo’s gemaakt. De docenten kunnen jou kort en krachtig het verschil uitleggen tussen inleiding, kern en slot of leggen je uit hoe je een synoniem kan vinden. Door de uitlegvideo’s heb jij straks alle kennis in huis om je opkomende Nederlands toets te halen. Leerlingen die deze uitlegvideo’s bekeken gaven een totaalcijfer van 8.

NaSk van Meneer Wietsema

Rafal Wietsma (bekend van Meneer Wietsma) legt elke opgave van de oefentoets uit jouw natuur- en scheikunde boek uit op WRTS. Hij vertelt je hoe je het antwoord kan berekenen en geeft tips voor tijdens het leren. Ook neemt Rafal je stapgewijs mee door alle onderwerpen in het hoofdstuk waar jij hulp bij nodig hebt. Hierdoor heb je alle kennis in huis om de toets te halen. Het cijfer dat leerlingen deze video’s gaven is ons hoogste cijfer tot nu toe: een 9,1!

Bekijk vandaag een uitlegvideo

De ruim 4000 uitlegvideo’s van WRTS zijn een goede manier om je voor te bereiden op de volgende toets. In bondige video’s nemen onze docenten de stof met je door én ze geven je hierbij handige tips en tricks. Geef de uitlegvideo’s ook een kans: wie niet waagt, wie niet wint!

Meest gekozen
Premium
Oefenen met uitlegvideo’s
7 overhoormethodes
Officiële woordenlijsten
Oefenstof voor alle vakken
Oefentoets per hoofdstuk
Persoonlijk oefenschema
Extra oefentoetsen
Onderwerp uitlegvideo’s
Antwoord uitlegvideo’s
Chatten met tutoren
€ 8,99
€ 6,74
Pro
Chatten met tutoren
7 overhoormethodes
Officiële woordenlijsten
Oefenstof voor alle vakken
Oefentoets per hoofdstuk
Persoonlijk oefenschema
Extra oefentoetsen
Onderwerp uitlegvideo’s
Antwoord uitlegvideo’s
Chatten met tutoren
€ 14,99
€ 11,24
WRTS register

WRTS is het gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties.