Image

Nederlands oefen je op WRTS

Oefen Nederlands met onze diagnostische toetsen, woordenlijsten, samenvattingen en uitlegvideo’s of stel je vraag aan onze bijlesdocenten via de chat.

Kies pakket

Inclusief 6 andere vakken

Van de makers van Squla
Leer op jouw manier
Passend bij jouw schoolboeken

Woordjes en begrippen leren

Op WRTS kan je makkelijk en snel je woordjes en begrippen leren. Er staan officiële woordenlijsten uit jouw lesboeken klaar op WRTS, zodat je niets over hoeft te typen. Je kan meteen starten met oefenen!

Uitlegvideo’s voor Nederlands

Onze Nederlands docenten hebben uitlegvideo’s gemaakt die je helpen de lesstof van Nederlands beter te begrijpen. Er zijn uitlegvideo’s per hoofdstuk, per onderwerp én bij de antwoorden van de diagnostische toetsen.

Toets je kennis per hoofdstuk

Wil je weten of je al klaar bent voor een echte toets? Met de oefentoetsen per hoofdstuk test je of je klaar bent voor je volgende Nederlands toets. Je krijgt na de toets meteen te zien wat je al weet en waar je nog aan kan werken. Zo weet jij wat je te doen staat om een voldoende te scoren.

Oefen met onderwerpen uit je boek

Even tussentijds oefenen? Met de oefenvragen per hoofdstuk kan je oefenen hoeveel je al van de lesstof weet. De vragen zijn gemaakt door onze docenten, passend bij jouw niveau en lesboek.

Leer met jouw Nederlands boeken

Alle stof van WRTS is aangesloten op het Nederlands lesboek van Nieuw Nederlands (Noordhoff), Talent (Malmberg) en Op niveau (ThiemeMeulenhoff). Geschikt voor klas 1: vmbo, havo, vwo, klas 2: vmbo, havo, vwo, klas 3: havo, vwo én klas 4: havo, vwo. Bekijk of jouw boek er tussen staat.

Chat met onze tutoren

Heb je nog een last-minute vraag? Stel je vraag aan één van onze tutoren! Al onze tutoren zijn universitaire studenten en kunnen je met gemak helpen met jouw vraag over Nederlands!

Volg online lessen voor extra uitleg

Heb je moeite met Nederlands en kan je wel wat extra hulp gebruiken? Vraag een online bijles aan. In een uur tijd beantwoordt een bijlesdocent al je vragen. Zo ga je vol zelfvertrouwen naar je volgende toets!

Bewezen hogere cijfers

Sinds vorig schooljaar kan je voor Nederlands oefenen op WRTS. Uit onderzoek blijkt nu dat leerlingen die Nederlands oefenen op WRTS gemiddeld +1.1 hogere cijfers halen voor Nederlands.

Wat zeggen onze gebruikers

4,3

591 reviews
 • Erg handig voor talen maar ook voor wiskunde.

  Jaap is 12 jaar en gebruikte WRTS aanvankelijk alleen voor zijn woordjes Engels en Frans. Maar nu leert hij ook voor wiskunde dankzij de oefentoetsen en uitlegvideo’s. Erg handig voor talen maar ook voor wiskunde.

  kid
 • Sluit goed aan bij haar lesboeken

  We zijn fan van WRTS. Anne is 14 jaar en gebruikt de oefentoetsen en uitlegvideo’s voor Frans, biologie en wiskunde. Ik maakte me eerst zorgen of het allemaal wel goed aansloot bij haar lesboeken maar dat doet het zeker. Laatst kwam Anne zelfs thuis met een 8 voor bio!

  kid
 • Handige tool voor woordjes leren

  Super handige tool voor het leren van woorden, begrippen etc. Otis is 13 jaar en gebruikt het altijd voordat hij toetsen heeft. Verder een vriendelijke en snelle klantenservice die zaken goed afhandelt.

  kid

Start met Nederlands oefenen op WRTS

WRTS register

WRTS is het gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties.

Geschikt voor alle vakken