Image

WRTS voor leerkrachten

WRTS is een gratis leerplatform om makkelijk en snel woordjes en begrippen te leren. In het basisonderwijs kan het gebruikt worden om Engelse woordjes te leren of voor het vergroten van woordenschat voor Nederlands.

Voordelen voor leerkrachten

Geschikt voor groep 5 t/m 8

Image 1

Thuis én op school te gebruiken

Ideaal om stof klassikaal te oefenen, of om woordenlijsten als huiswerk mee te geven.

Image 1

Officiële
uitgeverslijsten

Vind snel de juiste en volledige woordenlijsten aan de hand van je lesmethode, zoals Take it Easy of Groove.me.

Image 1

Volg de voortgang van leerlingen

Met het lerarendashboard houd je overzicht en volg je de resultaten van je leerlingen en klas.

Zo gebruiken andere leerkrachten WRTS

Engels woordjes leren met methode Take it Easy

Bij het leren van Engelse woordjes wil je er zeker van zijn dat er geen typefouten in zitten én dat de woordenlijsten volledig zijn. Door samen te werken met uitgeverijen van lesmethodes biedt WRTS volledige, foutloze lijsten aan van jouw schoolboeken. We hebben bijvoorbeeld woordenlijsten van methodes Take it Easy, Groove.me en Stepping Up. Zo kun je direct aan de slag!

Creëer je eigen lijsten

Naast goedgekeurde lijsten van methodes kun je ook zelf woordenlijsten maken in verschillende talen. Denk bijvoorbeeld aan lijsten om woordenschat voor Nederlands te vergroten. Een lijst plaats je gemakkelijk in een groep zodat je leerlingen ‘m eenvoudig kunnen vinden.

Laat je leerlingen oefenen met uitspraak

Wil je je leerlingen helpen met hun uitspraak? Dan komt WRTS goed van pas! Op WRTS kun je woorden en zinnen namelijk laten uitspreken. Zo sla je twee vliegen in één klap: je leerlingen zien én horen de juiste vertaling.

Maak je eigen groepen aan

Maak je eigen groepen en voeg je leerlingen er gemakkelijk aan toe. Binnen deze groep kun je woordenlijsten klaarzetten als huiswerk en de resultaten van je leerlingen bekijken.

Volg de voortgang van je leerlingen

Met welke woorden hebben je leerlingen moeite? Welke leerling heeft extra hulp nodig? En hoe heeft je klas thuis of tijdens de les geoefend? Binnen een groep kun je statistieken bekijken en de voortgang volgen per leerling of van je hele klas.

Duizenden leerlingen en docenten gingen je voor

woordenlijsten

leerlingen op WRTS

docenten op WRTS

Maak je gratis docentenaccount aan

Meestgestelde vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen door docenten. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je iets anders met ons delen? Dat horen we graag! Laat het weten via [email protected] en je hoort z.s.m. van ons.

Docenten hebben bij WRTS de mogelijkheid om een gratis docentenaccount aan te vragen. Dit houdt in dat je onbeperkt lijsten en mappen aan kunt maken en gebruik kunt maken van alle functionaliteiten die WRTS te bieden heeft. We hebben hieronder de stappen omschreven om een volledig nieuw docentenaccount aan te maken en hoe je een bestaand account kunt omzetten naar een docentenaccount.

Een nieuw docentenaccount aanmaken
Zo maak je een nieuw docentenaccount aan:

Stap 1. Ga naar leren.wrts.nl en klik op ‘Registreren’. Let op dat je bij het aanmelden je mail van school invult. Wij keuren op basis van deze informatie je aanvraag goed (en af als de aanmelding niet wordt gedaan met een schoolmail).
Stap 2. Klik op de registratiepagina op de knop ‘Ik ben een docent’. Vul je gegevens in en klik op ‘Gratis account aanmaken’ om je account aan te maken.
Stap 3. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan. Je krijgt de keuze om een boek toe te voegen of een groep aan te maken. Ook kan je een lijst aanmaken of boeken en lijsten zoeken via de zoekfunctie in de paarse balk bovenaan.

Bestaand account omzetten
Het is mogelijk om jouw bestaande account om te zetten naar een docentenaccount. Hierdoor worden al jouw aangemaakte lijsten, opgeslagen boeken en groepen van je huidige account overgeheveld naar het docentenaccount.

Het account omzetten doe je als volgt:

Stap 1. Log via leren.wrts.nl op je huidige account.
Stap 2. Ga dan naar https://leren.wrts.nl/teachers/new en vul hier de benodigde informatie in en klik op ‘Aanvraag verzenden’. Belangrijk: zorg ervoor dat je de aanvraag doet met het e-mailadres van je school.

Wij doen ons best om je aanvraag voor een docentenaccount binnen twee werkdagen goed te keuren.

Is je aanvraag ten onrechte afgekeurd of heb je andere vragen? Mail dan naar [email protected]

Om snel te kunnen beginnen met WRTS, worden hieronder de basisstappen uitgelegd.

Als docent heb je onbeperkt de mogelijkheid om lijsten en mappen aan te maken. Je kunt ook een groep aanmaken waar je leerlingen aan kunt toevoegen. In deze groep kun je lijsten klaarzetten voor je leerlingen.

Boek toevoegen
Je kunt je lesboeken toevoegen aan je account om de lijsten te oefenen. Dat doe je als volgt:

Stap 1. Bovenaan in de paarse balk vind je de zoekfunctie. Open deze.
Stap 2. In de balk kun je dan je zoekopdracht intypen. Bijvoorbeeld de titel ‘Stepping Stones’.
Stap 3. Je kunt het boek aan je account toevoegen door op de knop ‘+ Mijn boeken’ te klikken. Het boek wordt gelijk opgeslagen in je account. Aan de kleur van de knop kun je zien of je boek is opgeslagen. Deze wordt dan blauw met de tekst ‘✔ Mijn boeken’.
Stap 4. Je kunt de boeken vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ (in de paarse balk) en dan onder de categorie ‘Mijn boeken’.

Lijst aanmaken
Om een overhoring te kunnen doen, heb je een woordenlijst nodig. Deze kun je aanmaken in de volgende stappen:

Stap 1. Klik op de groene knop ‘Lijst maken’.
Stap 2. Je kunt ervoor kiezen om zelf de woorden in te voeren, een lijst te importeren (uit Excel, van woordjesleren.nl of van quizlet.com) of een hotspot toe te voegen.
Als je de woorden zelf gaat invoeren, volg dan de volgende stappen:
– Geef je lijst een titel. Bijvoorbeeld ‘Engels hoofdstuk 1a’.
– Selecteer een taal voor beide kolommen. Bijvoorbeeld ‘Nederlands’ en ‘Engels’.
– In de linkerkolom voer je vervolgens een woord in (bijvoorbeeld ‘hond’) en in de rechterkolom voer je de vertaling van dat woord in (in dit geval dus ‘dog’). Maak de lijst compleet met de woorden die je wilt leren.
Stap 3. Klik, na het invoeren van de woorden, onderaan de lijst op de knop ‘Woordenlijst opslaan’.
Stap 4. Jouw lijst is nu terug te vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ onder ‘Mijn lijsten’.

Een groep aanmaken
In een groep kun je lijsten klaarzetten, opdrachten aanmaken en de oefenresultaten van jouw leerlingen inzien.
Let op: groepen in de app en op de website zijn niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.

Een groep maak je als volgt aan:

Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Klik vervolgens op de knop ‘Maak een nieuwe groep’.
Stap 2. Vul een naam van je groep in, kies het vak, het niveau en het leerjaar van je leerlingen. Je kunt eventueel nog een plaatje (avatar) instellen voor je groep.
Stap 3. Klik op de knop ‘Aanmaken’ om je groep aan te maken.

Hieronder leggen we je ook uit hoe je lijsten en leden kunt toevoegen, opdrachten klaar kunt zetten en de voortgang van je leerlingen kunt volgen binnen een groep.

Leerlingen toevoegen aan de groep
Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Leerlingen toevoegen kan op de volgende manieren:

Manier 1. Deel de link van jouw groep met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.

Lijst toevoegen aan de groep
In het tabblad ‘Overzicht’ kun je lijsten toevoegen aan de groep. Dit doe je in de volgende stappen:

Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Selecteer hier de groep waar je lijsten aan toe wilt voegen.
Stap 2. Klik op ‘Lijst toevoegen’. Je kunt lijsten vanuit jouw toegevoegde boeken of jouw lijsten toevoegen. Selecteer de lijsten die je wilt toevoegen aan de groep en klik op ‘Voeg toe aan groep’.
Stap 3. De lijst is toegevoegd aan de groep!

Oefenresultaten van leerlingen inzien
Als de leerlingen de lijsten overhoren, kun je de resultaten van de leerlingen inzien. Deze vind je onder het tabblad ‘Statistieken’. Je krijgt een overzicht van alle leerlingen en je kunt ook de resultaten bekijken per leerling.

Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Hieronder een uitleg hoe je dat kunt doen. Let op: groepen in de app en op de website liggen niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.

Toevoegen van leerlingen kan op de volgende manieren:
Manier 1. Link van jouw groep delen met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.