4 online hulpmiddelen die jou helpen in de klas

Aniek Hanneman

Hoewel de zomervakantie al voor de deur staat, is het nooit te vroeg om inspiratie op e doen voor het nieuwe schooljaar! Met online hulpmiddelen kan je veel in de klas doen. Zo kunnen online hulpmiddelen jou onder andere helpen met klassenmanagement. In deze blog geven wij jou tips voor hulpmiddelen waarmee je dat kan doen.

1. Padlet

Het hulpmiddel Padlet is perfect om je leerlingen te activeren. Het is een online prikbord waarmee je van alles kan verzamelen, van video’s tot bestanden tot links naar websites. Maar dat is niet het enige, want je kan Padlet ook gebruiken om de les interactief te maken. Zo kunnen leerlingen hun veelgestelde vragen over een bepaald onderwerp op het prikbord achterlaten. Die vragen kan jij vervolgens beantwoorden in de les.

2. Shuffelen

Merk jij dat veel leerlingen in dezelfde groepjes in de klas zitten? Je kan kijken of het veranderen van de klasopstelling helpt bij hoe leerlingen meedoen in de les. Het aanpassen van de klasopstelling kan ook werken om de les leuker en socialer te maken. Dit kan je uitstekend doen met het online hulpmiddel Social Shuffle!

3. Aftellen maar!

Wil je jouw lessen efficiënter maken? Daar is een klok perfect voor. Je kan bijvoorbeeld je leerlingen een bepaalde tijd geven om een opdracht te maken. Er bestaan allerlei online klokken die je op jouw digibord kan laten aftellen, zoals de Online Stopwatch. Met een stopwatch weten je leerlingen precies hoeveel tijd er nog over is en raken ze gemotiveerd om de opdracht binnen de tijd af te krijgen.

4. WRTS

Met de gratis functies op WRTS kan je jouw les makkelijk differentiëren. Zo kan je allerlei quizzen maken om de les op te breken, of je kan onze allernieuwste functie WRTS Live inzetten om je leerlingen actief met de stof bezig te laten zijn. Wil je weten hoe je deze functies nog meer kan gebruiken? Bekijk dan onderstaande uitlegvideo. Hierin laat wiskundedocent Menno zien hoe hij WRTS aan zijn les toevoegt.

Meer tips voor online hulpmiddelen?

In de blog 5 leuke lesideeën voor de laatste weken vind je nog een online hulpmiddel die zeker de moeite waard is om uit te proberen!

docent blog

Met een gratis docentenaccount op WRTS kan je het lesgeven een stukje makkelijker maken.