Image

Grammatica oefenen


Ga je een nieuwe taal leren? Of oefen je juist met Nederlands? In elke taal kom je regels tegen waaraan je je moet houden om een goede zin te vormen. We noemen dit ‘grammatica’. Dat klinkt heel erg moeilijke en saai, maar eigenlijk valt dat best mee. Er zijn genoeg leuke manieren om te oefenen. Hoe krijg je de grammatica van een taal nu in je hoofd?

Hoe leer je grammatica?

Leer niet alleen theoretisch, maar ga echt met de taal aan de slag. Kijk bijvoorbeeld films of lees een boek in de taal die je wilt leren. In het begin snap je niet alles, maar dat is niet erg.

Door het lezen van een boek leer je hoe een zin in elkaar zit. Hoe vaker je leest, kijkt of luistert, des te sneller je begrijpt hoe je een zin maakt. Het is bewezen dat het veel helpt als je een buitenlandse film kijkt met bijvoorbeeld Engelse, Duitse of Franse televisie.

Daarnaast is het verstandig om veel oefeningen te maken. Er zijn meerdere websites die dit soort oefeningen aanbieden! Hieronder hebben wij een verzameling gemaakt van sites die jou kunnen helpen.

Handige sites die jou kunnen helpen