De 11 leukste YouTube-docenten

Daan

Je moet nu veel thuis studeren, dat kan lastig zijn. Omdat je ook niet de hele tijd met je neus in de boeken, of op WRTS wil zitten, hebben we op willekeurige volgorde een lijstje gemaakt met de 11 beste YouTube-docenten.

Math with Menno – Wiskunde

Abonnees: 19,3k

Menno is een wiskundedocent en heeft meer dan 700 video’s gemaakt, van statistiek tot exponentiële functies. Hulp nodig bij je examen wiskunde? Check zijn online trainingen.

Economie Academy havo/vwo

Abonnees: 9,72k

Frank is economiedocent. Zijn video’s zijn in totaal al meer dan 3,6 miljoen keer bekeken. Frank geeft ook training voor je examen economie, bekijk het hier.

Meneer Wietsma Natuurkunde

Abonnees: 19,2k

Meneer Wietsema is natuurkundedocent. Van beweging, tot elektriciteit, tot quantum, tot het oefenen van je eindexamen natuurkunde. Neem ook eens een kijkje op zijn website.

Arnoud Kuijpers – Nederlands

Abonnees: 14,5k

Arnoud Kuijpers is docent Nederlands en maakt regelmatig instructiefilmpjes over het vak Nederlands.

Phusis Tube – Biologie

Abonnees: 53

Sander Ewen is een biologiedocent, werkzaam in de bovenbouw voor havo en vwo. Zijn laatste video is een livestream over het coronavirus. Sander z’n twee kinderen zitten bij hem op schoot en hij probeert om alle vragen die zij hebben te beantwoorden in voor hen begrijpelijke taal. Daarbij kunnen deelnemers aan de stream via de chat ook vragen stellen.

Kasper Soeters – Nederlands

Abonnees: 76

Kasper Soeters is vooral bekend van zijn tweets. Maar hij maakte laatst ook een grappig filmpje over thuis studeren in tijden van corona.

24math – Wiskunde

Abonnees: 1,41k

Nico geeft wiskunde aan het Felisenum gymnasium, in Velsen Zuid. Zijn wiskundefilmpjes zijn vooral voor de bovenbouw van havo en vwo. De filmpjes zijn gericht op begrip, dus niet alleen HOE je iets moet doen, maar vooral WAT je aan het doen bent en waarom. Aan het kanaal is ook een online examentrainer gekoppeld voor vwo wiskunde B, die gratis te vinden is via 24math.nl.

Ytje Holtrop – Aardrijkskunde

Abonnees: 438

Ytje Holtrop is aardrijkskundedocent. Voor haar is het maken van deze video’s echt een hobby en het scheelt haar werk. In de klas kan ze verwijzen naar één van haar zelfgemaakte video’s in plaats van dat ze het hoeft uit te leggen.

Joost van Oort – JORTgeschiedenis

Abonnees: 41,3k

Joost van Oort is docent Geschiedenis in de bovenbouw havo en vwo. Op zijn kanaal legt hij haarfijn uit hoe emoji’s en hiëroglyfen eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen.

Scheikundelessen

Abonnees: 1,47k

Sieger Kooij is oud-scheikundedocent. Op zijn account staat de complete scheikundestof voor vmbo, havo en vwo.

Grammatica-docenten op WRTS!

Op het YouTube-kanaal van WRTS bieden we sinds kort óók lessen aan. Onze docenten Joël, Jim en Suzanne leggen je in het Frans, Duits en Engels grammatica uit.

WRTS registreren

WRTS is het gratis oefenplatform voor jou om makkelijker en sneller te leren.