Image

Biologie oefenen

Met WRTS haal je sneller betere cijfers voor biologie. Oefen biologie met onze diagnostische toetsen, samenvattingen en uitlegvideo’s of stel je vraag aan onze bijlesdocenten via chat.

Zo oefen je biologie op WRTS

Image 1

Diagnostische toetsen

Met de oefentoetsen per hoofdstuk test je of je klaar bent voor je proefwerk biologie. De toetsen zijn gemaakt door onze biologiedocent Joost, passend bij jouw niveau en lesboek. Je kiest zelf welke onderdelen je toetst.

Image 1

Uitlegvideo’s van docenten

Samen met onze biologiedocent Joost hebben we ook uitlegvideo’s gemaakt die jou helpen de lesstof en oefeningen van biologie beter te begrijpen. Er zijn video’s per hoofdstuk, bij verschillende onderwerpen en bij antwoorden van oefenvragen.

Image 1

Per onderwerp oefenen

Wij helpen je bijvoorbeeld met een onderwerp als stofwisseling of als je moeite hebt met een ander onderwerp uit je boek.

+1.7 hogere cijfers voor biologie

Sinds vorig schooljaar kun je voor biologie oefenen op WRTS. Uit onderzoek blijkt nu dat leerlingen die biologie oefenen op WRTS gemiddeld +1.7 hogere cijfers halen voor hun biologie.

Aangesloten op jouw biologieboeken

Alle stof van WRTS is aangesloten op de biologieboeken van Biologie voor jou en Nectar van uitgeverij Noordhoff. Geschikt voor klas 1: vmbo, havo, vwo, klas 2: vmbo, havo, vwo en klas 3: havo, vwo. Bekijk of jouw boek er tussen staat.

WRTS pakketten

Naast het leren van biologie helpt WRTS ook met het leren van andere schoolvakken. Woordjes leren en samenvattingen lezen zijn gratis. Bekijk welk pakket het best bij jou past.

Meer informatie over biologie op WRTS

Oefentoetsen biologie

Aan het eind van de biologie oefentoets krijg je inzicht in het aantal behaalde punten en een overzicht van alle onjuist geantwoorde vragen, zodat je weet wat je nog even moet oefenen.
Is het de eerste keer niet helemaal gelukt? Of wil je zeker weten dat je het onder de knie hebt? Dat kan! Wij hebben extra oefentoetsen gemaakt voor de meestgebruikte methode Biologie voor jou (BVJ) en Nectar.

Biologie docenten

Onze biologie docent Joost Meijer (van het YouTube kanaal Biologie met Joost) legt de opgaves uit jouw biologieboek uit. Deze uitlegvideo’s staan op WRTS en bevatten veel tips en trucs om je nog beter voor te bereiden op je volgende biologie toets.

Per onderwerp oefenen

We hebben voor elk hoofdstuk uit jouw biologieboek een samenvatting. Daarnaast hebben we ook uitleg per onderwerp, bijvoorbeeld stofwisseling, bestuiving of het ademhalingsstelsel.

Start met oefenen op WRTS

Biologie

WRTS helpt leerlingen bij hun biologie, met o.a. oefenvragen, oefentoetsen en uitlegvideo’s van onze biologiedocent.

Geschikt voor alle vakken

Aanbevolen door docenten, leerlingen en ouders

4.6
  • Judith Goossens

    “WRTS is een goed programma. Je kunt het inrichten zoals je zelf wilt, afgestemd op dat wat degene die wil oefenen nodig heeft. Service is ook goed en snel.”

  • Lisette Pool

    “Handig programma om snel woorden te leren in een taal naar keuze. Ik heb het jaren ingezet voor Duits, Engels en Frans op de middelbare school.”

  • Jurgen Hoekstra

    “Super handige tool voor het leren van woorden, begrippen etc. Vriendelijke en snelle klantenservice die zaken goed afhandelt.”