Baas voor één dag bij WRTS

Joleen Fleer

WRTS, onderdeel van Futurewhiz, is dit jaar weer trotse deelnemer van JINC Baas van Morgen. Op donderdag 10 juni 2021 staat CCO Tijntje Louwers haar stoel af aan de jonge baas Imraan. Imraan is 14 jaar en zit in 2 vmbo op het Ir. Lely Lyceum uit Amsterdam. Tijntje: “Vandaag denkt hij mee over hoe we WRTS nog beter kunnen maken zodat alle middelbare scholieren in Nederland en België sneller en hogere cijfers halen.” In totaal staan 450 Nederlandse topmannen -en vrouwen hun stoel af aan hun jonge bazen.

Baas voor één dag

Imraan ervaart vandaag hoe het is om een bedrijf als WRTS te leiden. Van het voorzitten van de stand-up, tot het brainstormen over het nieuwe product dat onlangs is gelanceerd voor zijn leeftijdsgenoten in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo. Tijntje: “Het maken van huiswerk is voor veel vmbo-leerlingen best een ding. WRTS biedt daarom een platform met online huiswerkbegeleiding en toetsvoorbereiding, wat kinderen thuis en op school kunnen gebruiken om hogere cijfers te halen. De mening van Imraan vinden wij belangrijk, hij heeft echt iets te zeggen vandaag!”

Gelijke kansen

Met Baas van Morgen willen WRTS en JINC de strijd aangaan tegen de kansenongelijkheid onder jongeren uit wijken die te maken hebben met veel armoede en sociaal economische achterstand. Zij missen vaak een rolmodel die hen het juiste voorbeeld geven of hen helpt bij het maken van de lastige keuzes. Dat is jammer, want zo heeft deze groep minder kans om het verder te schoppen dan leeftijdsgenoten uit ‘rijkere’ wijken. Tijntje sluit zich hier volledig bij aan: “Elk kind verdient zowel op school als thuis een goede huiswerkbegeleiding. Daarom bieden wij het grootste gedeelte van WRTS gratis aan aan middelbare scholieren van alle groepen en niveaus.” 

Beloftekaartje

Het was een drukke, inspirerende (en warme) dag voor Imraan. Zoals elk jaar zijn er ook weer bijzondere complimenten uitgedeeld. Daarnaast ontving Imraan een ‘beloftekaartje’ van Tijntje. Zij belooft hiermee dat Imraan, later in zijn carrière, altijd nog eens een beroep op haar mag doen.  

En de mensen van WRTS? Die waren heel erg te spreken over hun nieuwe baas! Dus Tijntje, pas maar op…

WRTS registreren

WRTS is het gratis oefenplatform voor jou om makkelijker en sneller te leren.