5 tips om je kind voor te bereiden op nieuwe lesstof

Aniek Hanneman

Het begin van het schooljaar is altijd spannend. Je kind krijgt nieuwe klasgenoten, een ander lesrooster én lesstof die nog niet bekend is. Vind je kind het krijgen van nieuwe lesstof spannend en wil jij je kind daar alvast op voorbereiden? In deze blog geven wij jou 5 tips om jouw kind voor te bereiden op het komend schooljaar.

1. Zoek de schoolboeken op WRTS

Weet jij al welke boeken je kind nodig heeft dit schooljaar? Zoek die boeken dan alvast op WRTS. Door de schoolboeken toe te voegen aan het WRTS account, kan je kind alvast bekijken wat voor vragen en theorie hem/haar te wachten staat. Zo komt je kind niet voor onverwachte verrassingen te staan!

Wil je weten hoe je kind een schoolboek kan zoeken én toevoegen in WRTS? Klik dan hier.

2. Ontdek de studievaardigheden

Is jouw kind goed in het lezen van informatie, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, aantekeningen maken, samenvatten of presenteren? Als je samen met je kind erachter komt waar hij/zij in uitblinkt, kan je kind die vaardigheid meteen inzetten bij het leren van nieuwe lesstof. Door de talenten te benutten zal je kind merken dat leren of huiswerk maken een stuk makkelijker zal gaan.

3. Maak een planning

Op tijd huiswerk maken voorkomt onnodige stress. Ook zorgt op tijd huiswerk maken ervoor dat je kind zich beter voorbereid voelt op de volgende les of de opkomende toets. Heeft jouw kind moeite om bij te blijven met je huiswerk? Dan is het het aan te raden om samen met je kind een planning te maken. Met een planning kan je kind het huis- of leerwerk in stukken opdelen, zodat het niet meer als een groot obstakel voelt.

4. Neem de oude én nieuwe theorie door

Het is heel logisch dat er door de lange zomervakantie hier en daar wat wordt vergeten. Om de zomerdip enigszins te voorkomen, kan je kind af en toe eens door zijn/haar oude schoolboeken bladeren om het geheugen op te frissen. Dit kan je kind ook doen met nieuwe boeken, zodat hij/zij alvast weet waar het over gaat. Door nieuwe lesstof alvast te leren, heeft je kind een voorsprong waardoor het leren straks makkelijker gaat.

5. Bekijk de cijferlijst

Kijk samen met je kind in de cijferlijst van afgelopen jaar. Zo kunnen jullie ontdekken voor welke kernvakken je kind onvoldoendes had gehaald. Laat je kind vervolgens de stof nog even doornemen, of zoek samenvattingen van de stof op WRTS.

Doordat je kind zich alvast voorbereidt, stapt hij/zij straks zelfverzekerd de eerste les binnen!

WRTS register

WRTS is het gratis oefenplatform om makkelijker en sneller te leren. Thuis, onderweg of op school, zonder advertenties.